ZPÍVÁNKY PO DELŠÍ DOBĚ NA TARASE - 8.11.2014 :

I s ohledem na slabší návštěvu při posledním hraní na druhé straně Labe, jsme se rozhodli se opět podívat do města - do nekuřácké jídelny restaurace "NA TARASE". A neudělali jsme chybu. Prostředí je tu daleko příjemnější a sešlo se nás tam "akorát". Jídelna byla "vyprodaná". Prakticky nebyla volná žídle a dokonce přišla i omladina z restaurce a musela stát. Potěšitelné bylo, že se tu sešli zástupci minimálně čtyř generací. Většinou se hrál popík a country, ale i na ty nejstarší se nezapomnělo a při dlouhé směsce lidovek si ti, kteří si více pamatují, s chutí zazpívali.

Začalo se sice z malým zpožděním, ale potom už to šlo "jako po drátku". Našich "prvních deset" písniček má už slušnou kvalitu. Projevuje se to, že se muzikanti na ně lépe připravili a ty písničky si rádi nejen hrají, ale i s chutí zazpívají. Když se k tomu přidá zpívající publikum, tak už to má sílu.

Po úspěchu předem připravených 10 písniček dojde k navázání o další. Sice se tím sníží časový prostor pro návrhy z publika, ale věci to určitě prospěje. Je už připravena druhá "desítka" a je předpoklad, že už příští Zpívánky budou v této režii.

Muzikantská sekce byla posílena o tři nástroje - kytaru, další banjo a housličky. Zejména houslistka sklidila za svůj výkon několikráte potlesk "na otevřené scéně". Občas to sice i trochu zaskřípalo (zejména Jirka zatím s tou zobcovou flétnou dost bojuje, ale snaha tam je a je tu snad i předpoklad zlepšení - doufejme), ale jinak se hrálo a zpívalo "o sto šest".

Během hraní to tam občas vypadalo jako na velkém koncertu s velkým zájmem médii. Jednu chvíli tam byli tři fotografové, takže zřejmě bude bohatá obrazová dokumentace. Ale až časem. Až se fotky a videa dostanou ke zpracovateli webu. Pro připomenutí účastníkům výletu a ostatním malá ukázka, jak to tam vypadalo. Později bude prezentace určitě rozšířena a s velkým očekáváním autor vyhlíží i videa.

Zpět na stránku Realizované akce.